Zadzwoń do sprzedawcy
Już tylko jeden telefon dzieli Cię od zakupu wybranego produktu. Zadzwoń na poniższy numer i umów odbiór. Prosimy o poinformowanie Pszczelarza, że korzystasz z serwisu 123miody.pl! Dziękujemy.
Pozyskiwanie: Miód spadziowy wytwarzają pszczoły z zebranej z drzew i roślin rolniczych wydzieliny produkowanej przez mszyce i czerwce. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej.
Smaki wygląd: Różnią się barwą, konsystencją, smakiem, aromatem i szybkością krystalizacji. Są to miody gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Miód ze spadzi liściastej charakteryzuje się posmakiem żywicznym.
Właściwości: Charakteryzuje je wysoka aktywność antybiotyczna i bakteriobójcza. Działają antyseptycznie, przeciwzapalnie i wykrztuśnie, wspomagają system odpornościowy człowieka. Polecane są w schorzeniach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego, serca, układu krążenia, układu nerwowego, przy zaburzeniach trawienia. Zalecane są osobom pracującym dużo przy komputerze.