Pierzga w miodzie z propolisem 400 g PIERZGA, PROPOLIS, PYłEK KWIATOWY, ITP.

Pierzga plus mód. Gładka płynna konsystencja, która z czasem gęstnieje i przyjmuje postać delikatnego kremu. pełny opis
ikonka
35.00
Cechy produktu:
Eko
Produkt ekologiczny
Polski
Produkt polski
Wysyłka
Możliwa wysyłka
Opis produktu:
PIERZGA PSZCZELA W MIODZIE Z PROPOLISEM

Świetny wybór dla osób z obniżoną odpornością, ponieważ pierzga ma działanie silnie wzmacniające i odżywcze, a dodatek propolisu jeszcze bardziej wzmacnia efekt leczniczy.

Propolis nadaje bardzo przyjemny zapach i smak.
Stworzona z myślą o dzieciach
Wygodna w użyciu, a przy tym wyjątkowo smaczna
Ze względu na zawarte składniki, pierzgę uważa się za jedną z najbardziej idealnych żywności na całym świecie.

Badania naukowców Krasoczko i Jeremija, wykazały skuteczność pierzgi w podnoszeniu odporności swoistej (nabytej) i nieswoistej (wrodzonej) o 51,7%

Stworzona z myślą o dzieciach.

Wygodna w użyciu, a przy tym wyjątkowo smaczna.

Ze względu na zawarte składniki, pierzgę uważa się za jedną z najbardziej idealnych żywności na całym świecie.
Co to jest pierzga pszczela?

Pierzga to naturalnie zakiszony przez pszczoły produkt, wytworzony z pyłku kwiatowego, miodu i leczniczych enzymów pszczelich. Naturalny produkt witaminowy bogaty w enzymy, hormony, aminokwasy, witaminy i minerały. Dodatkowo działa jak antybiotyk i przeciwutleniacz.

Pierzga to jedyny produkt pszczeli tak bogaty w kwas mlekowy (3-3.2%) = zdrowe jelita, to zdrowy organizm.

Jak mówi prof. Ryszard Czarnecki: „Tego, co robią pszczoły, nie może wyprodukować żadne najnowocześniejsze laboratorium, żaden syntetyk”.

Dzięki właściwościom przeciwbakteryjnym i wzmacniającym skutecznie pomoże pokonać jesienno-zimowe przeziębienia.
Pierzga pszczela – dla kogo?

Szczególnie polecana dla dzieci i osób starszych
Rekonwalescenci; osoby po chemioterapii
Dla osób przemęczonych, w stanach chronicznego zmęczenia, ze złym samopoczuciem
Dla narażonych na duży wysiłek fizyczny i intelektualny
Osoby z niedokrwistością i anemią z niedoboru żelaza
Przy obniżonej odporności organizmu
W niedoborach witamin i składników mineralnych

Pierzga jest mało znanym produktem, jednak informacja roznosi się o niej bardzo szybko, głównie przez polecanie. Powodem jest naturalne pochodzenie i zadowalające efekty.
Warunkiem sukcesu jest regularne przyjmowanie. Efekty widać już po tygodniu.
Wpływ pierzgi na organizm

Pierzga ma bogaty skład mikrobiologiczny. Jest produktem zakiszonym a więc lekko strawnym i dobrze przyswajalnym. Nie obciąża wątroby i układu pokarmowego.
Działanie:

Wspomaga leczenie farmaceutykami
Dostarcza substancje odżywcze do organizmu i wzmacnia system nerwowy
Dobrze wpływa na wygląd skóry. Znajduje zastosowanie w leczeniu depresji
Wspomaga koncentrację i pamięć
Dostarcza energii, podnosi sprawność fizyczną i intelektualną
Działa przeciw-starzeniowo i przeciw-anemiczne, m.in. dzięki zawartym antyoksydantom
Szerokie zastosowanie w oczyszczaniu wątroby, działa odtruwająco i ochronnie.
Opis produktu:

20% pierzgi pszczelej, 80% aktywnego enzymatycznie miodu wielokwiatowego
Masa netto: 400g
Konsystencja – gęstego miodu
Opakowanie: słoik szklany o pojemności 315ml

Skład pierzgi:

Pierzga zawiera w sobie wiele witamin: (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D);
Bogate źródło żelaza (do 13,18mg/100g) i wapnia (162mg/100g);
Ponadto zawiera: magnez, miedź, cynk, potas, fosfor, sód;
Enzymy, hormony, białka, wolne aminokwasy, NNKT, kwasy organiczne;
Pierzga zawiera 60,9% wolnych aminokwasów niezwiązanych z białkiem. Tak duża ilość wolnych aminokwasów nie występuje w żadnym produkcie pszczelim;
Zawiera kwas mlekowy 3,02%-3,2%;
pH 3,7-4,3.

Smak i zapach:

Zapach specyficzny, wyjątkowy dla tego produktu
Smak słodki, lekko kwaskowaty

Jak stosować i przechowywać pierzgę w miodzie?
Profilaktycznie:

Dzieci i dorośli – 2 x dziennie po 1 łyżeczce
Dawka lecznicza – stosować podwójną porcję

Sposób przyjmowania– bezpośrednie; do pieczywa; jako dodatek do płatków śniadaniowych, musli oraz twarożku.

Rozpuszczenie jednej łyżeczki w ¾ szklanki letniej wody i pozostawienie na kilka godzin/noc, wzmacnia kilkakrotnie działanie lecznicze.

Przechowywać: na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych .
UWAGA – Osoby uczulone na produkty pszczele powinny zachować ostrożność!

Badania naukowców Krasoczko i Jeremija, wykazały skuteczność pierzgi w podnoszeniu odporności swoistej (nabytej) i nieswoistej (wrodzonej) o 51,7%
Nektaria.pl Paweł Klucha  - Biłgoraj
ikonka
Nektaria.pl Paweł Klucha
Osoba fizyczna / Rolnik / RHD
ikonka
Numer identyfikacyjny: 060271763
Nektaria.pl
Paweł Klucha
Północna 24
23-400 Biłgoraj

Pszczoły na dachu BCK:

https://bilgorajska.pl/aktualnosc,21048,0,0,0,Pszczoy-na-dachu-BCK.html

Rodzinna pasieka liczy blisko 200 rodzin pszczelich. Miejsce stacjonarne pasieki znajduje się nieopodal Biłgoraja.

W czasie sezonu pszczoły przewożone są kolejno na występujące pożytki pszczele. Biłgoraj i okolice wyróżniają się piękną i bogatą przyrodą: Park Krajobrazowy Lasy Janowskie, Szczebrzeszyński Park Krajobrazowy, Park Krajobrazowy Puszczy Solskiej, Roztoczański Park Narodowy i wiele pobliskich lasów zapewniają pszczołom zbiór takich miodów jak: spadziowy, leśny wielokwiatowy, lipowy, akacjowy.

Rolniczy charakter okolicy umożliwia nam pozyskać bardzo smaczne miody odmianowe m.in. gryczany, rzepakowy.

Pasieki posiadają stały nadzór Powiatowego Lekarza Weterynarii, posiadam również zezwolenie na sprzedaż bezpośrednią miodu i produktów pszczelich.
Inne ogłoszenia z tej pasieki

Przedstawione ogłoszenie nie jest ofertą w sensie prawnym, ale zaproszeniem do zawarcia umowy (art.72 Kodeksu Cywilnego).